Ko konstantno čeka da se dogodi nešto?

Mogu li vas pitati nešto? Šta mislite da li je vredno da čekamo?  

Da čekamo sledeću godinu pre nego prihvatimo ovo sada. Da sačekamo završetak školovanja,studija pre nego prihvatimo ovo sada. Da sačekamo da nam se partner promeni pre nego što prihvatimo ovo sada. Da sačekamo da sve prodje samo od sebe,pre nego prihvatimo sadašanji trenutak kao takav. Da li ste i vi na čekanju? Da li vaš život se svodi na čekanje,čekanje da se nešto promeni kako biste vi bili u toj promeni? 

Ego je fenomenalan u čekanju. On apsolutno zna kako da vašu svest drži podalje od prisustva u sadašnjem trentuku.Njemu nikada nije vreme da se nešto uradi sada i odmah.Njemu je sve negde tamo nekada,kada bude bilo uslova za to nešto.On obožava da stvari odlaže i da ih zataškava.Kada je naša svest povučena razmišljanjem onda nesvesni oblik ego koji se u tom trenutku ispoljava odlaže,zataškava sve ono što se dešava.Čekanje u životu daje prosotr nesvesnosti da živi.Dok ste na čekanju vaša svest ne može da pristupi sadašnjem trenuku, da sagleda sve kako jeste i da preuzme odredjen korak.Nesvesnost jednostavno kupuje svoj život u vremenu čekanja.Čekamo da porastemo kako bismo bilo dovoljno veliki za odredjene stvari i onda shvatimo da smo prerasli i sada postajemo prestari da išta uradimo u svom životu. Kada nemate svesnosti o onome što se dešava u životnim situacijam onda verovatno čekate da taj sadašnji trenutak prodje i da dodje mnogo bolji. 

Sadašnjost je večnost a ne vreme. 

Sadašnji trenutak nije nešto što se menja.Sadašnjost je večnost u kojem se iskustva menjaju.Stoga ukoliko čekate da se promeni sadašnji trenutak,onda sigurno nesvesno miliste da sadašnjost može da se promeni.Otvorite se ka svesnosti i dzvolite sebi da prihvatite da sadašnjost posotji a da se životne situacije koje poznajete kao ,,moj život” dešavaju u večnom sadašnjem trenutku. Kada god pomešamo sadašnjost sa onim što se dešava dobijamo samo još jednu nesvesnu iluziorno mišljnje o onome što mislimo da jesmo i šta mislimo o životu koji živimo.Tada je jako teško da pristupimo sadašnjosti jer u našem umu ta sadašnjost se menja.Stoga vas pozivam da sadašnjost usvojite kao večnost koja je uvek bila tu i uvek će biti.Sve ostalo što se menja jeste sadržaj u večnom sadašnjem trenutku.Kada dodzvolite sebi da sadžaj sadašnjeg tretnuka posmatrate iz pozicije svedoka onda počinjete da podižete svoju svest.Drugim rečima Svedok  se budi.Sadržaj se koji se menja zasnovan je na mislima,emocijama,telu,drugim ljudima,vremenu kao iluziji iz našeg uma itd.. Ali onaj koji je svedok svim tim promenama jeste Svest koja sebe spoznaje u večnom sadašnjem trenutku. Taj svedok koji može da prisustvuje svim tim promenam je večan i uvek tu. 

 Nagonske misli ka čekanju

Dok svoju svest spuštate u sadržaj onoga što se odvija u večnom sadašnjem trenutku,primetićete da ono kako izgleda život izvan tela nije isti kao tumačenje tog života iz vašega uma.Ego u vašem umu koristi energiju svesti kako bi oživeo misli sa kojima bi doživljavao sebe.Ego nije svestan da posotji svest ,ego je svestan da je život sačinjen od mišljenja i da mora da razmišlja i misli.Stoga to ne samo da ga jedino održava u žviotu već je to jedino što on i radi u životu.On jednostano u  sagledavanju sadašnjosti ne vidi poentu,prisustvo u kojem on ne vidi svrhu.Jer ako nema aktivnosti misli u svakom momentu života onda se život za njega i ne dešava.On je fenomenala u odlaganju stvari.Jer problem koji je u životu sada zastupljen za njega odlaganje tog problema čini više.Taj problem on ne želi da reši već da ga odlaže i da stalno misli o njemu.Što više odlaže stvari ego ima više terata za mišljenja,više misljenja njemu daju više vremena,a više vremena daju mu više vremena u žvitu da živi.Takodje on prekriva sadašnji trenutak sa čekanjem.On ne vidi svoju ličnost kao kompletnu.Zapravo to nikada neće ni videt,on sebe takvog kakv jeste ne vidi,on sebe vidi kao previše ili premalo nečega.Stoga on čeka da sagradi kompletnu sligu o sebi.Kada bude bio savršen imaće hrabrosti da izadje i izlaže svoje ideje.Kada bude naučio sve kako treba onda će moći i to da predaje.Kada bude smršao moćiće da pronadje osobu koju misli da zaslužuje.Kada bude otišao iz grada,tek tada će promeniti svoj žviot…itd Ego stalno ovaj trenutak prekriva mislima koje govri u budućem vremenu.On zavisi od budućnoti.Ego kaže: kada jednom budem bio,imao,radio,postigao to i to onda ću da prihvatim ovaj tretnutak.On ne želi da viid ovo što jeste on želi ono što nije . I to se naziva čekanje.On čeka da se desi nešto kako bi prihvatio sadšnji trenutak.Jer u tom budućem trenutku biće sve kako on misli da je idelano i tada će voleti život.

 Bilo koje vrsta čekanja u vašem životu predstavlja samo manjak svesnsoti sa kojim odlažete svoj potencijal.Sve dok mislite da čekanje rešava vaše izazvoe to više ćete čekati i više izazova za čekanje ćete imat.Sami sebi sa manjokm svesnosti stvarte vreme u umu.U tom vremenu ništa se ne dešava do čekanja da se nešto desi.Dozvolite sebi da stvari u vašem životu budu baš takve kakve jesu.Zar to ne bi bilo oslobadjajuće da svemu i svakome dozvolite da bude to što jeste.Ako ostvavite sve da bude kako jeste,onda i budite sebe u sadašnjem tretnuku iz vremna uma.Praktikujete da posmatrate život,ispunite svoj dan u posmatranju.Vidite po prvi put možda život onakvim kakv jeste,to ne znači da je konačna istina to što vidite,već samo da je to tretnuto stanje koje je iskreirao ego do sada u vašem životu.Poslušajte ljude oko sebe bez uplitanja ega koji će da komentariše to što čuje i posmatrajte kako vam ljudi govore  samo ono gde se trenutno nalazite.Posmatranje će vas izvući iz razmišljanja jer ćete otkriti da posmatrač nije onaj mislilac.Onaj koji misli takodje može biti posmtran od Svesti.Razložite nesvesnost u važem životu posmtrajući život onakivm kakv on zaista jeste.Kada dovljno sebe probudite iz iluzije uma jendostavno ćete znati šta je to što želite drugačije da birati u životu.Nećete birati iz potrebte kako biste poblegi od toga što doživljavte već iz vlastitih izbora samo zato što ste svesni da možete biti,imati i raditi sve što poželite u svmom životu.

Poručujem Vam da ostanete prisutni. Posmatrajte život i dozvolite sebi da se posmatrač kao Svest probudi i spozna svoj neograničeni potencijal. Do sledećeg čitanja ostanite u sadašnjem trentuku.

S ljubavlju Igor Ergić